- en del af Odsherred Kommune
Praktisk info

En oversigt over alle de praktiske oplysninger, som er relevante for dig som forælder.

Gældende for alle dagtilbud

Selvom alle børnehaver i Odsherred Kommune er forskellige, er der alligevel en del, der gælder for os alle. Det kan du læse mere om, på Odsherred Kommunes hjemmeside:


A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Æ  Ø  Å

Afhentning

Når du henter dit barn i institutionen skal du flytte barnet brik på komme/gå tavlen tilbage til navnet og sige farvel til personalet. Husk at give dit barn tid til at lege færdig og rydde op. Hjælp dit barn med at holde orden i sin garderobe. Hæng overtøjet på i garderoben, så det er tørt og klart til næste dag. Sæt sko og støvler op på hylden, så vi kan få gjort rent i gerderoben.

Aflevering

Når du aflevere dit barn i institutionen skal du huske at sige gomorgen til personalet, samt flytte barnets brik på tavlen. Hvis barnets hentes af andre skal i give besked til personalet eller skrive det på komme/gå tavlen.

Bleer

I vuggestuen får dit barn bleer i børnhaven. Når han/hun bliver 3 år skal du selv medbringe bleer til dt barn.

Forældrekaffe

Vi holder forældrekaffe et par gange i løbet af året, som oftest er det i forbindelse med et andet arrangement eller som afslutning på et projekt. Vi skriver ud til jer, når det er tid til forældrekaffe.

Fri

Hvis dit barn holder fri kan du give besked på Aula eller ringe til stuen mellem kl. 8.00 og 9.00.

Frugt

Alle børn aflevere et stykke frugt til en fælles frugtkurv. I børnehaven spiser vi fælles frugt  mellem 13.30 og 14.30. I vuggestuen spises der frugt om formiddagen ca. kl 9.00.

Fødselsdag

Vi vil gerne fejre at dit barn har fødselsdag. Du er velkommen til at tage kontakt til personalet på stuen og aftale en dato. Personalet har lavet en lille gave til dit barn og du må meget gerne tage lidt spiseligt med som dit barn kan dele ud til fødselsdagen. Husk at vi ikke servere kage og slik i institutionen. Se mere om fødselsdag i vores mad-, måltids-, og bevægelsespolitik. I vuggestuen sørger vi for frugt til børnene. Hvis du har lyst må du gerne blive i institutionen og holde fødselsdag sammen med dit barn.

Havehuset

Havehuset ligger på Elmkær og huser de store børn i institutionen. Huset åbner kl. 7.30 og lukker kl. 16.00. Hvis dit barn bliver afleveret før 7.30 skal du aflevere ham/hende i Fortohuset. Henter du dit barn efter kl. 16.00 skal du hente ham/hende i Fortohuset. Husk at strege dit barn på listen som ligger i garderoben og sige farvel til personalet.

Legetøj

Dit barn må gerne have legetøj med hjemmefra, hvis ikke andet er aftalt på stuen. Dog er det på eget ansvar, vi kan desværre ikke holde styr på legetøjet for dit barn og det hænder at ting bliver væk. Husk at skrive tydeligt navn på legetøjet.

Morgenmad

Der er morgenmad i fortohuset fra kl. 6.00 til kl. 7.30. Vi har fast morgenåbner i Bevægelseshaven. Det er trygt for børnene at det er den sammen de møder hver morgen.

For mere information kan du om vores mad-, måltid-, og bevægelsespolitik.

Madpakker

Du skal selv sørge for madpakke til dit barn, samt et stykke frugt til fælles frugtfad som serveres ca. kl. 14.00. Madpakken skal indeholde mad der kan holde dit barn mæt til hele dagen. F.eks. kan den indeholde groftbrød med pålæg, grøntsager, en rest fra aftensmad (pasta, kød, osv.). En lille snack i form af mandler eller andre nødder eller rosiner. Læs om turmadpakke her.

Medicin

Vi giver i medicin til børnene i Bevægelseshaven. Hvis der er tale om livs vigtig medicin skal der foreligge anvisning fra lægen. Læs mer om medicingivning i daginstitution her

Nødpasning

Der er ikke længere nødpasning i Bevægelseshaven. Hvis man har behov for nødpasning skal man have udfyldt og afleveret en blanket senest 5 uger før. Blanketten finder du her

Skiftetøj

I dit barns garderobe er der plads til skifte tøj. Husk at tjekke den hver fredag om det hele er der. Det er en god idè at tømme garderoben helt, når i går på ferie. Så har i mulighed for at gennemgå tøjet, så der er et par ekstra sæt og få tjekket størrelsen efter.

Sove

Hvis dit barn har brug for at sove til middag er der mulighed for det. I vuggestuen sover børnene i krybber indtil de er 2 år, herefter sover de indendørs i et lille soverum. I børnehaven sover de i køjesenge i soverrum. Snak med personalet på stuen, hvis du tænker at dit barn skal stoppe med at sove til middag. I institutionen har vi en Søvnpolitik, hvor du kan læse mere. 

Sygdom

Hvis dit er er syg kan du give os besked gennem Infoba eller du kan ringe til stuen mellem kl. 8.00 og 9.00.

Tandplejen

 

Tur

Når vi skal på tur får i besked om det via Infoba eller på tavlen på stuen. 

Turmadpakke

En turmadpakke er en madpakke med mader, som er nemme at holde i hånden. Klap-sammen-madder er gode, da de er nemmere at holde godt fast på, så de ikke bliver tabt i skovbunden eller andre steder. 

Åbningstider

Bevægelseshaven har åbent mandag-tirs kl. 6.00-16.45. Ons-tors 6.00-17.00 Fredag kl. 6.00-16.00.