- en del af Odsherred Kommune
Dagligdagen

En kort beskrivelse af vores dagligdag, som den ser ud på en normal dag.

 

Fortohuset åbner kl. 6.00 og der spises fælles morgenmad i køkkenet frem til 7.30. Når børnene har spist er der mulighed for at gå ind på græshoppestuen og lege, tegne osv. Når vi er voksne nok åbner vi gymnastiksalen for de børn som har behov for lidt mere aktivitet ommorgenen.

Havehuset åbner kl. 7.00 og de børn som er blevet afleveret i Fortohust går sammen med en voksne til Havehuset kl. 7.30.

Vuggestuebørn går sammen med deres voksne til stuen ca. 7.30, ligesom Brumbassebørn går til Brumbassehuset med deres voksne.

På stuen foregår der forskellige aktiviteter i løbet af formiddagen. Der er mulighed for selvvalgte aktiviteter og lege, samt aktiviteter som de voksne har sat igang. 

Der kan også være samlig om formiddagen, hvor vi leger forskellige lege, synger, læser og snakker med hinanden. 

Vuggestuen holder samling og spiser frugt kl 9.00.

Ca. kl. 11.00 spiser vi frokost. Vi samtaler med børnene under maden, holder bordskik og hjælper hinanden med at åbne ostehaps og deslignende. Hvis børnene er sultne i løbet af formiddagen må de henter der madpakke i køleskabet og tage en mad. Vi ser ofte at en lille gruppe af børn sidder sammen og spiser en mad.  

Efter frokost er det i vuggestuen tid til middagslur. Frem til de er 2 år sover de i krybber i liggehalen, herefter sover de indedørs i senge. Græshopperne har deres soverrum, hvor de børn som har behov for middagslur sover.

Alle de andre børn er på legepladsen mellem kl 11.30 og 13.30, som udgangspunkt i alt slags vejr. Du kan læse vores anbefalinger til tøjet i løbet af et år her. 

Når vi har været på legepladsen og fået lidt luft går vi ind og spiser frugt. Her har børnene og mulighed for at spise evt. rester fra der madpakke.

Efter frugt er der igen mulighed for selvvalgt aktiviter, samt aktiviteter som er sat igang af personalet. 

Fra kl. 15.15 begynder vi at samle os i fortohuset til fælles lukning. Havehusets børn som hentes efter kl. 16.00 kommer til fortohuset ca. 15.45. Havehuset lukker kl. 16.00.

De sidste vuggestuebørn komme til græshoppestuen ca. 16.30. 

Bevægelseshaven lukker kl. 17.00 mandag til torsdag og kl. 15.30 om fredagen.